Hufvudstadsbladet

Rocklegend­en Eddie Van Halen är död

- TT

Eddie Van Halen, gitarrist i Van Halen, har avlidit i sviterna av halscancer, skriver TMZ. Hans son, Wolfgang Van Halen, bekräftar nyheten.

”Jag kan inte förstå att jag behöver skriva det här, men min pappa, Edward Lodewijk Van Halen, förlorade en lång och hård kamp mot cancern i morse. Han var den bästa pappa jag kunde fått. Varje ögonblick med honom på och utanför scenen var en gåva”, skriver sonen på Twitter.

Bröderna Edward och Alex Van Halen föddes i Nederlände­rna, men emigrerade till USA i början av sextiotale­t. De bildade sitt första band på sjuttiotal­et. Efter att ha hyrt ett ljudsystem av sångaren David Lee Roth bestämde man sig för att låta honom vara med i bandet. Enligt David Lee Roth var det han som kom på idén att ta brödernas efternamn och göra det till bandnamn, som Santana.

Eddie Van Halen drabbades av tungcancer år 2000 och fick operera bort en tredjedel av tungan. Han friskförkl­arades tre år senare. Under de senaste åren har det ryktats att han flugit till Tyskland för behandling av halscancer. Eddie Van Halen blev 65 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland