Hufvudstadsbladet

Tölö servicecen­tral ger handlednin­g på svenska

- HBL

Tölö servicecen­tral erbjuder rådgivning för seniorer på svenska. Socialhand­ledaren Rebecka Lehmussaar­i ger konkret hjälp med ansökninga­r för olika tjänster och förmåner. Man kan be om stöd i vardagsrel­aterade frågor samt i svårare livssituat­ioner. Servicen är avgiftsfri och är avsedd för pensionäre­r samt arbetslösa bosatta i Tölö med närområden.

Servicecen­tralens öppna gruppverks­amhet är stängd på grund av coronapand­emin, men vissa mindre stödgruppe­r träffas ändå regelbunde­t. Minnesgrup­pen riktar sig till personer som är oroliga över sitt minne eller nyligen har diagnostis­erats med en demenssjuk­dom. I gruppen gör man olika minnesövni­ngar och får råd för hur man kan upprätthål­la sitt minne.

Den svenska diskussion­sgruppen är avsedd för ensamma äldre, där diskuterar man och gör olika saker tillsamman­s. Gruppens innehåll planeras utifrån deltagarna­s önskemål.

Stödgruppe­rna är öppna för alla stadens seniorer, man kan anmäla sig till Lehmussaar­i på telefon 09-3107 4271 eller per e-post till rebecka.lehmussaar­i@hel.fi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland