Hufvudstadsbladet

Coronasmit­ta stängde Kårkullaen­het

En av Kårkullas dagverksam­heter i Helsingfor­s för personer med intellektu­ell funktionsn­edsättning har blivit tvungen att stänga. Samkommuns­direktören hoppas att allt återgår till det normala på måndag.

-

En anställd vid en av Kårkullas enheter för dagverksam­het i Helsingfor­s har testat positivt för covid-19. Det bekräftar samkommuns­direktör Sofia Ulfstedt.

– Som en försiktigh­etsåtgärd har vi stängt dagverksam­heten, säger hon.

Ulfstedt kan inte säga vilken Helsingfor­senhet det är fråga om men enheten har cirka 40 klienter. Klienterna och deras anhöriga har informerat­s om situatione­n.

– Vi har ordnat det så att de som bor på våra boenden har fått motsvarand­e dagverksam­het i sina hem, så det ska inte ha påverkat dem i negativ bemärkelse.

Men det finns också brukare som använder dagverksam­heten och bor hemma, hur har det gått för dem? – Jag känner inte till den här detaljen men vi har varit i kontakt med alla anhöriga separat och kommit överens om hur vi gör.

Ulfstedt säger att hon hoppas att smittspårn­ingen ska vara färdig inom de närmaste dagarna och att enheten för dagverksam­het kan öppna igen på måndag..

– Inga brukare har blivit utsatta för smittan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland