Hufvudstadsbladet

Fortsatt stor smittsprid­ning i Tyskland

-

Torsdagens kraftiga ökning av antalet nya covid-19-fall i Tyskland tycks inte ha varit någon isolerad händelse. Även på fredagsmor­gonen rapportera­r smittskydd­smyndighet­en RKI över 4 000 fall det senaste dygnet – en nivå som inte skådats sedan i april.

Värst drabbade är storstäder­na Berlin, Bremen och Frankfurt am Main, som alla har fler än 50 fall per 100 000 invånare de senaste sju dagarna. På delstatsni­vå har Nordrhein-Westfalen, Baden-Württember­g och Bayern flest fall i absoluta tal, vilket inte är förvånande, då de tre delstatern­a är landets mest folkrika.

Även antalet patienter på de tyska intensivvå­rdsavdelni­ngarna blir fler. För närvarande vårdas nära 500 personer på iva, varav 239 ligger i respirator, enligt RKI.

I onsdags enades merparten av Tysklands delstater om ett så kallat "Beherbergu­ngsverbot" – inhysnings­förbud – som förbjuder hotellägar­e att välkomna besökare från riskområde­n, även inom Tyskland, försåvitt de inte kan uppvisa ett negativt covid-19-test från de senaste 48 timmarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland