Hufvudstadsbladet

Ingen comeback för Shiffrin – Pykäläinen redo för säsongstar­ten

Den alpina superstjär­nan Mikaela Shiffrin tvingas stå över världscupt­ävlingen i Sölden.

- HBL

Alpint

Amerikansk­a stjärnan Mikaela Shiffrin har tagit 66 segrar i världscupe­n, tagit hem den totala världscupe­n tre gånger, vunnit två OS-guld och blivit världsmäst­are fem gånger. Men då den alpina säsongen kör i gång i österrikis­ka Sölden om en vecka blir det utan 25-åringen.

Shiffrin berättar på Instagram att hon tvingas stå över säsongens första storslalom på grund av problem med ryggen.

”Jag är besviken över att inte kunna tävla. Det känns verkligen frustreran­de” skriver hon.

Shiffrin har inte tävlat sedan hon bestämde sig för att ta en paus efter att hennes pappa Jeff omkom i en olycka i sitt hem i början av februari.

Tävlingen i Sölden 17–18 oktober skulle bli Shiffrins comeback efter den långa frånvaron efter pappans bortgång. Nu får hon i stället vänta på att ryggen tillåter tävling innan hon är tillbaka i pisten.

Pykäläinen inte nervös

Två finländare är däremot redo för tävlingarn­a i Österrike.

Erika Pykäläinen förbereder sig för sin andra start i Sölden. 19-åringen från Hyvinge har tränat i Hintertux de senaste veckorna i stundtals tuffa förhålland­en.

”Jag har under de senaste dagarna funderat på mina egna åk och en del saker har fallit på plats. Senast jag tävlade i Sölden var jag så nervös att benen skakade men nu känns det tryggare då jag vet vad jag kan förvänta mig”, säger Pykäläinen i ett pressmedde­lande.

Också Samu Torsti är redo för säsongstar­ten i Österrike. Torsti har förberett sig för säsongen tillsamman­s med det svenska landslaget.

Efter tävlingarn­a i Sölden står slalomtävl­ingar på programmet i finländska Levi 21–22 november.

 ?? FOTO: MARTTI KAINULAINE­N/LEHTIKUVA ?? Mikaela Shiffrin tog hem segern i den totala alpina världscupe­n tre säsonger i följd 2016–2019.
FOTO: MARTTI KAINULAINE­N/LEHTIKUVA Mikaela Shiffrin tog hem segern i den totala alpina världscupe­n tre säsonger i följd 2016–2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland