Hufvudstadsbladet

Ölkranen stängs tidigare igen

Från och med i dag måste restaurang­erna i sex landskap avsluta försäljnin­gen av alkoholdry­cker och stänga tidigare på grund av förvärrat coronaläge.

- SPT

På grund av att coronaepid­emin tagit fart och övergått i den så kalllade accelerati­onsfasen kommer restaurang­er, nattklubba­r och barer i sex landskap att tvingas avsluta försäljnin­gen av alkoholdry­cker senast klockan 22 och stänga senast klockan 23.

Dessutom får de endast ta in hälften av det normala antalet kunder.

De striktare begränsnin­garna trädde i kraft vid midnatt natten mot i dag och är i kraft högst till den 31 oktober. Begränsnin­garna gäller endast så länge som de anses nödvändiga, uppger Socialoch hälsovårds­ministerie­t.

Begränsnin­garna gäller landskapen Nyland, Egentliga Finland, Birkaland, Egentliga Tavastland, Österbotte­n och Södra Österbotte­n.

I de övriga landskapen gäller tills vidare de begränsnin­gar som trädde i kraft den 8 oktober. Alkoholdry­cker får serveras fram till

■ midnatt och restaurang­erna får hålla öppet fram till klockan ett. Kundplatse­rna begränsas inte.

Epidemins lägesbild har delats in i tre faser: utgångsniv­ån, accelerati­onsfasen och fasen för allmän smittsprid­ning.

Bestämmels­erna om begränsnin­gar utgår från paragraf 58 i lagen om smittsamma sjukdomar. Statsrådet granskar behovet av begränsnin­gar varannan vecka.

 ?? FOTO: LINNEA DE LA CHAPELLE/SPT RKIV ?? De striktare begränsnin­garna för restaurang­er, nattklubba­r och barer gäller sex landskap och är i kraft till högst den 31 oktober.
FOTO: LINNEA DE LA CHAPELLE/SPT RKIV De striktare begränsnin­garna för restaurang­er, nattklubba­r och barer gäller sex landskap och är i kraft till högst den 31 oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland