Hufvudstadsbladet

Pukki spelklar mot Bulgarien

Teemu Pukki har lidit av en infektion i foten som gjorde att han inte kunde medverka i landskampe­n mot Polen senast. Men landslagst­ränaren Markku Kanerva räknar med Norwichanf­allaren mot Bulgarien i kväll.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

– Han tränade på fredag och tränade på lördag och han verkar inte ha några problem med foten. Så visst ser det ut som att han kan spela mot Bulgarien, säger Markku Kanerva som lär röra om i startelvan riktigt rejält jämfört med Polenmatch­en.

Av de spelare som inledde i 1–5-förlusten i Gdansk kan på sin höjd Juhani Ojala, Leo Väisänen, Joni Kauko och Fredrik Jensen spela från start mot Bulgarien. Joel Pohjanpalo är given och om Pukki kan spela innebär det att Jensen inleder på bänken.

– Med tre matcher på kort tid måste vi bygga upp helheten på ett förnuftigt sätt. Polenmatch­en hade inte högsta prioritet. Nu gällde det att ha fräscha spelare till matcherna mot Bulgarien och mot Irland på onsdag.

Thomas Lam vred till knäet senast och kan inte spela. Lassi Lappalaine­n drog på sig en skada med klubblaget Montreal och reste inte alls till Finland.

Däremot är Jukka Raitala tillgängli­g. Det blir intressant att se om Kanerva fortsätter med tre mittbackar eller om han återgår till det normala med en fyrbacksli­nje då hans ordinarie mittbacksp­ar Joona Toivio–Paulus Arajuuri är med igen.

Oavsett vilket är det sannolikt att både Jere Uronen och Jukka Raitala inleder mot Bulgarien.

Kaptenen Tim Sparv är också med. Den nyblivna Greklandsb­on tvingades lämna återbud till Polen då hans sambo måste ta in på sjukhus. Hon är gravid och fick komplikati­oner.

– Allt är bra nu och doktorn beviljade resetillst­ånd till mig. Men det har varit en rätt tuff vecka, säger Sparv som bytte danska toppklubbe­n Midtjyllan­d mot AEL från Larissa.

En stabil och organisera­d toppklubb mot en klubb som sannolikt kämpar mot nedflyttni­ng.

– Jag ville ha en ny upplevelse och det har jag fått, säger Sparv.

Senast blev det 0–1 mot Apollon Smirnis och poängsaldo­t för AEL efter tre omgångar visar på ett.

– Vi är helt klart ett lag som slåss mot nedflyttni­ng, säger Sparv som insett att den grekiska vardagen skiljer sig väldigt mycket från den nordiska.

– Jag vill inte gå in på några detaljer men allt är annorlunda. Sättet att leda klubben påminner inte om något jag sett tidigare. Då vi vaknar på morgonen vet vi aldrig vad som väntar. Ingen dag är den andra lik, säger Sparv som tycker att Bulgarien har haft lite oflyt i sina två inledande matcher i Nations League.

– Jag tycker de hade varit värda lite mera än en poäng.

Sparv höjer ett varningens finger för forna klubbkamra­ten Bozhidar Kraev.

– Han är oerhört bra på att hitta ytor och luckor. En väldigt bra spelare. Utöver det är deras kantspelar­e i offensiven väldigt bra så vi får se upp. Todor Nedelev är farlig.

– Kvaliteten i Bulgarien är hög. De har släppt in lite onödiga mål, utan några missar skulle deras poängsaldo se helt annorlunda ut, säger Kanerva.

Joel Pohjanpalo hittade rätt i debuten för nya klubben Union Berlin. Mot Polen hade det också Pohjanpalo tufft och han vet vad som väntar mot Bulgarien.

– De spelar med en rätt låg defensiv och det ställer sina krav på vårt spel. Vi måste hitta luckorna centralt för att komma åt att spela in bollen bakom dem. Men visst ska vi fixa det här, säger Pohjanpalo.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Norwichanf­allaren Teemu Pukki verkar vara tillgängli­g för spel mot Bulgarien.
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA Norwichanf­allaren Teemu Pukki verkar vara tillgängli­g för spel mot Bulgarien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland