Hufvudstadsbladet

”Sverige ett svårt lag även utan Zlatan”

- PELLE STRANDMAN/TT

Zlatan Ibrahimovi­c har inte spelat för Sverige på fyra år. Trots det är det inte ett sämre svenskt landslag som gästar Kroatien, enligt storstjärn­an Luka Modric. – De ger aldrig upp, säger Real Madrid-mittfältar­en.

Viktiga poäng står på spel när Sverige och Kroatien drabbar samman på Maksimirst­adion i Zagreb på söndagen.

Båda landslagen föll i de första omgångarna mot de övriga gruppmotst­åndarna Frankrike. Portugal och är nu i behov av en seger för att undvika jumboplats­en och därmed en överhängan­de risk att åka ur A-divisionen i Nations League.

På lördagens presskonfe­rens gav hemmanatio­nens förbundska­pten Zlatko Dalic och lagkapten Luka Modric sin syn på Janne Anderssons landslag.

– De har kvalitetsl­ösningar i Berg (Marcus) och Forsberg (Emil). De är solida och aggressiva, säger Dalic enligt den kroatiska tidningen Sportske Novosti.

Avgörande match

– De har styrka och energi men har, som oss, förlorat sina två matcher. De på hemmaplan och vi på bortaplan. Matchen är väldigt viktig eftersom den förmodlige­n kan avgöra vem som får stanna kvar i gruppen. Jag tror på vårt spel, på seger och att vi kommer att fortsätta på samma sätt som i St. Gallen, tillägger Dalic och syftar på 2–1-segern borta mot Schweiz i fredagens träningsma­tch.

Sverige har sedan uttåget ur EM 2016 fått klara sig utan Zlatan Ibrahimovi­c, som trots nyligen 39 år fyllda alltjämt är en forward av hög internatio­nell klass. Detta gör dock inte Sverige till ett sämre landslag, anser Luka Modric.

– Även utan Ibrahimovi­c är det fortfarand­e ett mycket svårslaget landslag. Alltid maximalt motiverade och de har en stor mentalitet precis som alla skandinavi­ska länder. De ger aldrig upp. Mot Portugal och Frankrike visade de upp en hög spelkvalit­et och kompakthet och jag tror Sverige fortfarand­e är ett mycket bra landslag även utan Zlatan, säger den 35-årige kroaten.

Även i Kroatien saknas en spelare av världsklas­s: Ivan Rakitic som nyligen meddelade att hans tid i landslaget är slut.

– Jag måste säga att jag är ledsen. Men vi måste respektera hans beslut, allt har ett slut förr eller senare och ingen kan spela i hundra år för landslaget. Tack för allt ännu en gång, säger Modric.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland