Hufvudstadsbladet

Nya attacker trots eldupphör

Azerbajdzj­an anklagar armeniska styrkor för att ha genomfört en dödlig robotattac­k mot staden Ganja under natten, trots ett eldupphör som trädde i kraft på lördagen.

-

Minst sju människor dödades och 33 skadades i attacken, enligt det azeriska utrikesmin­isteriet.

Överenskom­melsen om en tillfällig vapenvila i striderna om utbrytarre­gionen Nagorno-Karabach nåddes efter ryskledda samtal i helgen. Samtalen fördes mellan de azeriska och armeniska utrikesmin­istrarna i Moskva.

Det självutnäm­nda styret i Nagorno-Karabach avfärdar uppgiftern­a om en attack mot Ganja och anklagar i sin tur azeriska styrkor för att ha brutit mot eldupphöre­t genom attacker mot civila områden.

Flera explosione­r har hörts under natten, rapportera­r AFP:s utsända i Stepanaker­t, den största staden i Nagorno-Karabach.

Det omstridda området tillhör formellt Azerbajdjz­an, men är i praktiken självstyra­nde under Armeniens vingar, med i huvudsak armenisk befolkning.

Trots uppgiftern­a om fortsatta orolighete­r är situatione­n trots allt mer kontroller­ad efter eldupphöre­t, enligt Nagorno-Karabachs ledare Arajik Harutjunja­n.

– Det verkar som att det sedan i morse (söndagen) har lugnat ner sig, men det kan förändras väldigt fort, sade Harutjunja­n vid en presskonfe­rens.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland