Hufvudstadsbladet

Tung Chelseaseg­er i toppstride­n

-

Chelsea hänger på Arsenal och Everton i toppen av Super Leaguetabe­llen. På söndagen kom en tung hemmaseger för Chelsea, när en av de tänkta guldaspira­nterna Manchester City besegrades med 3–1.

Norskan Maren Mjelde satte 1–0 på straff i den 36:e minuten. Sam Kerr utökade i 57:e innan Chloe Kelly reducerade på straff med knappa 20 minuter kvar att spela. Sex minuter senare kunde dock vindsnabba Fran Kirby rinna igenom Cityförsva­ret och punktera matchen med 3–1.

Chelsea har inlett säsongen med tre segrar och en oavgjord och skuggar Arsenal och Everton som radat upp fyra fullpoänga­re. På söndagen vann Arsenal med 5–0 borta mot Brighton medan Everton slog West Ham med 3–1 på hemmaplan.

??  ?? ■
■ Australisk­an Sam Kerr gjorde ett av målen när Chelsea besegrade Manchester City i Super League på söndagen. Arkivbild.