Hufvudstadsbladet

Åtal väckt mot Netflix-film

-

En domstol i Texas har väckt åtal mot Netflix och filmen Snyggingar, skriver Expressen. Enligt åtalet sexualiser­ar filmen barn och har inget ”litterärt, artistiskt, politiskt eller vetenskapl­igt värde”.

Den franska prisbelönt­a filmen, vars originalti­tel är Mignonnes, hade premiär på strömnings­jätten i september. Den handlar om elvaåriga Amy, som ansluter sig till en grupp dansande jämnåriga flickor på sin skola.

Filmen lanserades på Netflix med en affisch där de unga skådespela­rna står uppställda i utmanande poser. Bilden skilde sig från den betydligt barnsligar­e variant som användes vid filmens ursprungli­ga premiär i Frankrike. En kritikstor­m bröt ut, Netflix backade, bad om ursäkt och drog tillbaka affischen.

Regissören Maïmouna Doucouré har tidigare förklarat att filmen vill belysa just problemet med sexualiser­ing av unga flickor och tillvaron för unga i sociala medier.

Netflix skriver enligt USA Today i ett svar på åtalet att filmen är en social reflektion kring sexualiser­ingen av barn, att man står bakom filmen och att åtalet är utan värde.

 ?? FOTO: NETFLIX ?? ■ Åtal väcks mot Netflixfil­men Snyggingar.
FOTO: NETFLIX ■ Åtal väcks mot Netflixfil­men Snyggingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland