Hufvudstadsbladet

Oktober bjuder på torra vita viner

Det är fokus på vita viner när HBL:s vinexpert Georg H. Borgström lyfter fram ett urval prisvärda vinnyheter i standardso­rtimentet. Smakerna är torr och friska med inslag av bär, nässlor och citrusfruk­ter.

- GEORG BORGSTRÖM

■ Vinet är gjort på Österrikes nationaldr­uva Grüner Veltliner. Halmgult med trevlig aromatisk, örtig doft med inslag av päron och passionsfr­ukt. Smaken är torr och fräsch med utmärkt frukt och lämplig syra. Bra pris. Pris: 9,98 Betyg:

HHIII odlas i Argentina. Vinhuset Zuccardi har två gånger valts till världens bästa vinhus. Mycket ljust gult vin med utmärkt frisk doft av citrus och mango. Smaken är torr och fräsch med pigg örtighet, bra syra och trevligt lång fruktig eftersmak. Pris: 16,99 Betyg:

HHHII

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Trots att hösten nu ingår i en lite svalare fas är det inte dags att helt övergå till röda viner. Dagens vinruta tipsar om en rad lyckade vita viner som passar i oktoberkvä­llar.
FOTO: MOSTPHOTOS Trots att hösten nu ingår i en lite svalare fas är det inte dags att helt övergå till röda viner. Dagens vinruta tipsar om en rad lyckade vita viner som passar i oktoberkvä­llar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland