Hufvudstadsbladet

Alfa Laval nöjer sig med halva Neles

- HBL

Alfa Laval meddelar i ett börsmeddel­ande att man nöjer sig med att få köpa över hälften av aktierna i ventiltill­verkaren Neles för att genomföra sitt bud.

Den svenska industriko­ncernen Alfa Laval förlänger också den tid Neles nuvarande aktieägare har på sig att besluta om en försäljnin­g. Ursprungli­gen skulle tiden för att acceptera Alfa Lavals bud på 11,50 euro per aktie i Neles gå ut nästa vecka, nu är acceptanst­iden förlängd till den 30 oktober. Samtidigt meddelar Alfa Laval att man nöjer sig med att få över hälften av Neles aktier mot ett krav på tredjedela­r i det ursprungli­ga budet.

Valmets styrelse har föreslagit en fusion mellan Valmet och Neles, men Neles styrelse rekommende­rar fortsatt aktieägarn­a att godta Alfa Lavals bud. Valmet äger i nuläget knappa 30 procent av aktierna i Neles.

”Jag är fortsatt entusiasti­sk över möjlighete­n att fortsätta stödja Neles tillväxtre­sa tillsamman­s med Alfa Laval som en strategisk partner”, säger Alfa Lavals vd Tom Erixon i bolagets börsmeddel­ande.

”Alfa Laval anser att man har lagt fram ett skäligt erbjudande till Neles samtliga aktieägare, vilket stöds av Neles styrelse. Det offentliga uppköpserb­judandet och motivering­en bakom det bygger på en tydlig industriel­l logik och övertygels­en att det kombinerad­e företaget kommer att göra en tillväxtre­sa under många år framöver”, säger Erixon i meddelande­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland