Hufvudstadsbladet

Åland United siktar på dubbeln – då tackar tränaren för sig

Mitt i den glödheta mästerskap­skampen i Nationella ligan i fotboll meddelar Åland United att tränaren Samuel Fagerholm lämnar laget efter den här säsongen.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Åland United slog TiPS i cupfinalen i början av oktober och vann klubbens första cupmästers­kap. I Nationella ligan ligger det åländska laget i tabelltopp­en då tre omgångar återstår av serien.

Åland United och TiPS har 34 poäng medan trean HJK har 30 och fyran KuPS 29.

Mitt i den heta kampen meddelar Samuel Fagerholm att han lämnar posten som tränare efter den här säsongen.

"Det har varit ett privilegiu­m att få verka som tränare för Åland United. Under denna resa har jag hunnit lära mig så mycket kring att vara tränare. Jag har haft förmånen att handskas med utmaningen och glädjen att leda en grupp människor. Nu när beslutet är taget att kliva åt sidan efter säsongen så känns det verkligen i hjärtat hur mycket det här har betytt för mig personlige­n", säger Fagerholm i ett pressmedde­lande.

Fagerholm har tränat Åland United sedan säsongen 2018 och lett laget till två ligabrons, ett cupguld, en cupfinalfö­rlust och ett resultat som klarnar de närmaste veckorna.

"Målsättnin­gen när jag blev huvudträna­re var att skapa ett starkt lag över tid med en bra sammanhåll­ning och att vi på tredje året skulle vinna guld. Det är nu fullt fokus på att fullfölja detta mål", säger Fagerholm.

Steve Beeks, som tränade Åland United säsongerna 2011 och 2012, tar över ansvaret efter den här säsongen. Under Beeks ledning vann Åland United ligasilver 2012 då laget satte nytt rekord i antalet gjorda mål då ålänningar­na nätade smått otroliga 113 mål medan laget bara släppte in 11 bollar på 27 matcher.

Efter att Beeks lämnade posten som tränare för Åland United har han jobbat i IFK Mariehamn med akademi- och ungdomsver­ksamhet.

Åland Uniteds återståend­e matcher i ligan är mot PK-35 Vantaa (hemma), KuPS (hemma) och Honka (borta). Serien avslutas söndagen den 8 november.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN ?? ■ Åland United spelade hem cuptiteln i början av oktober då TiPS föll i finalen i Vanda.
FOTO: LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN ■ Åland United spelade hem cuptiteln i början av oktober då TiPS föll i finalen i Vanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland