Hufvudstadsbladet

Honka spelade in sig i bronsstrid­en

Honka var bättre framåt och betydligt stabilare bakåt. För HJK betydde förlusten att laget knappast försvarar guldet från i fjol. Honka vann med 2-0.

- Jonas.wendt@hbl.fi

HJK inledde aningen vassare. För Klubi var det endast seger som gällde för att de små förhoppnin­garna om ett försvarat ligaguld skulle kunna hållas vid liv.

Därför kom Miila Punsars projektil från 17 meter som en kalldusch för gästerna. Punsars avslut var fenomenalt, en riktig rökare som gick ribba in.

Honka har fortfarand­e chansen att spela in sig i medaljstri­den. Esbolaget tog nu sin tredje raka seger och skuggar både HJK och KuPS i tabellen. Honka inledde säsongen skralt med fem förluster i de inledande nio matcherna, något som gjorde att Hagalundgä­nget tidigt spelade sig ut ur titelstrid­en. Men i höstkylan visar laget utmärkt form.

HJK får rikta in sig på spel om bronspenga­rna, guldkampen blir med största sannolikhe­t en intern uppgörelse mellan Åland United och Dickursbyl­aget TiPS.

HJK hade förtvivlat svårt att skapa kvalificer­ade målchanser. Eveliina Parikka hade ett fint vänstersko­tt som slickade Honkamålet­s vänstra kryss men närmare än så kom inte de regerande mästarna.

Honka var alldeles utmärkt defensivt och framåt utnyttjade man de lägen laget skapade. Då Tiia Savolainen med kvarten kvar gjorde 2-0 var saken klar. Nicken var välplacera­d men vad HJK-försvaret sysslade med vid den situatione­n kan diskuteras.

Essi Sainio togs tidigare under fredagen ut till landslagst­ruppen till matchen mot Skottland men mittfältss­tjärnan utgick på stopptid då hon grinade illa efter att ha fått en rejäl smäll på foten.

 ?? SAMULI/LEHTIKUVA
FOTO: SEPPO ?? ■ Essi Sainio och HJK åkte på en tung förlust i Hagalund.
SAMULI/LEHTIKUVA FOTO: SEPPO ■ Essi Sainio och HJK åkte på en tung förlust i Hagalund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland