Hufvudstadsbladet

Öling bakom Växjös seger

- HBL-TT

Uppsala har blott en teoretisk chans att hålla sig kvar i damallsven­skan i fotboll. 0–2-förlusten hemma mot bottenkonk­urrenten Växjö innebär i praktiken att Uppsala med största säkerhet åker ur högsta serien, då laget har nio poäng upp till säker mark med tre omgångar kvar att spela. Växjö med Ria Öling och Emmi Alanen tog ett stort steg mot allsvenskt spel 2021.

Nu kunde Växjös Ria Öling springa ifrån sin uppvaktnin­g in mot straffområ­det där Signe Holt Andersen väntade vid en lucka vid straffpunk­ten och relativt ostörd fick avsluta i vänstra hörnet till 1–0.

I andra halvlek var det ett än mer desperat IK Uppsala som rev och slet för att vända matchen och skapa hopp, men Växjös målvakt Katlynn Fraine höll nollan bakåt samtidigt som Amanda Johnsson Haahr till slut fick måljubla efter 2–0 i 86:e minuten.