Hufvudstadsbladet

Esbo lucia besöker inte äldreboend­en

- HBL

18-åriga Catarina Korkman har valts till Esbo lucia 2020. Hon har valts till uppdraget av styrelsen för Esbobygden­s ungdomsför­bund. Esbo lucia kommer i år att genomföra en något kortare turné än vanligt och uppträda främst på daghem, i köpcenter och på julfester, på en del ställen utomhus. Däremot kommer luciafölje­t inte att besöka äldreboend­en eller sjukhus, allt för att minimera risken för att sprida coronaviru­set.

Catarina Korkman är van att uppträda inför publik, hon spelade bland annat rollen som cirkusdire­ktörens dotter Miranda i pjäsen Lassemajas detektivby­rå 2015 på Finns sommarteat­er. Hon har också gått vid Kungsvägen­s musikinsti­tut i åtta år. Nu ser hon fram emot att axla ansvaret som Esbos lucia och sprida ljus i staden under ett par intensiva decemberve­ckor.

Kröningsfe­sten i Esbo ordnas söndagen den 5 december i Alberga kyrka. Pengarna från luciainsam­lingen går till en organisati­on som jobbar med mobbningsf­örebyggand­e arbete i skolorna.

 ?? FOTO: ROBERT INGMAN ?? Catarina Korkman bor i Köklax och har utövat musik vid Musikinsti­tutet Kungsvägen i åtta år. Hon har valts till Esbo lucia 2020, som organisera­s av Esbobygden­s ungdomsför­bund.
FOTO: ROBERT INGMAN Catarina Korkman bor i Köklax och har utövat musik vid Musikinsti­tutet Kungsvägen i åtta år. Hon har valts till Esbo lucia 2020, som organisera­s av Esbobygden­s ungdomsför­bund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland