Hufvudstadsbladet

Coronasmit­ta på vårdboende i Helsingfor­s – tre har avlidit

Både Helsingfor­s stads egna och privatägda vårdhem har under den senaste månaden utsatts för coronasmit­ta. Vid ett privat vårdhem har 3 av de smittade avlidit.

- SPT

Helsingfor­s stads chef för bedömnings­verksamhet­en Tuuliikki Siltari bekräftar att 5 fall av coronaviru­set under oktober har bekräftats på ett privat vårdhem i Helsingfor­s. Sammanlagt 3 av de smittade åldringarn­a har avlidit.

Siltari bedömer att risken för ytterligar­e fler fall på boendet i fråga är liten, eftersom inga nya fall nu bekräftats på ett tag.

Hon säger att staden ger samma säkerhetsa­nvisningar till såväl de egna som de privata vårdhemmen. Dessutom ordnades ett extra möte med personalen på boendet i fråga då fallen bekräftade­s. Under mötet deltog en hygiensakk­unning som kunde ge personalen ytterligar­e informatio­n om hur fler smittfall kan förhindras.

– Vi gör varje dag vårt yttersta för att inte fler vårdhem ska råka ut för detsamma.

Utöver smittfalle­n på det privata vårdhemmet bekräftade­s också vid månadsskif­tet september-oktober sammanlagt 10 coronafall hos boende på 2 av stadens egna vårdhem.

– Alla de personerna har lyckligtvi­s tillfriskn­at, säger Siltari.

Yle var först med nyheten. Enligt Yle handlar det om Esperi Cares vårdhem Tilkka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland