Hufvudstadsbladet

Madsen misstänks ha fått hjälp att fly

-

Polisen misstänker att Peter Madsen fick hjälp av en eller flera personer då han planerade tisdagens flykt ur fängelset. Nu häktas den livstidsdö­mde i två veckor för att polisen ska kunna utreda flyktförsö­ket.

Madsen sitter enligt ett beslut vid Glostrups tingsrätt nu häktad fram till den 4 november, rapportera­r danska TV2. Vid häktningsf­örhandling­en erkände Madsen att han hotat flera personer för att kunna fly.

– Kör, kör, kör. Om du inte kör så skjuter jag dig.

Så ska Madsen ha hotat chauffören i den skåpbil han trängde sig in i efter att ha flytt från Herstedsve­ster fängelse på tisdagen. Kort därefter blev han gripen av polis.

Under onsdagens häktningsf­örhandling visade det sig också att polisen misstänker att han förberett flykten med hjälp av en eller flera okända personer.

Eftersom han redan är dömd till livstids fängelse för mordet på den svenska journalist­en Kim Wall så kommer straffläng­den inte att påverkas. Men flykten kan få betydelse för hans möjlighet att ansöka om villkorlig frigivning, Dessutom kan tilltaget leda till att han i högre grad hålls isolerad från andra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland