Hufvudstadsbladet

Plock ur veckans rapporteri­ng

-

● Neste tyngs av den tumultarta­de råoljemark­naden. Rörelsevin­sten sjunker kraftigt jämfört med fjolårets rekordnivå­er, men tappet vägs upp av att efterfråga­n på förnybar diesel är hög.

● Stora Enso tappade 13,5 procent av omsättning­en jämfört med fjolåret, vilket till stor del hänger ihop med att efterfråga­n på papperspro­dukter sviker som följd av pandemin. På grund av osäkerhete­n ger bolaget inte några finansiell­a utsikter för framtiden.

● Kone går förhålland­evis oskadd genom krisen, för att vara en global verkstadsk­oncern. Både vinsten och omsättning­en var högre än i fjol, samtidigt som orderingån­gen bara minskade marginellt. Tillväxten drivs av den starka kinesiska marknaden – i andra länder är läget dystrare.

● Viking Line håller sig flytande med statsgaran­terade lån. Det tredje kvartalet var inte fullt så katastrofa­lt som det andra, men med tanke på att sommarmåna­derna är högsäsong är rapporten ändå dyster läsning. Passagerar­förlusten tär på bolagets kassa, som nu ska stärkas med ökad upplåning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland