Hufvudstadsbladet

Aarnio lagets bästa målskytt – Näräkkä är i kanonform

Emma Aarnio är som väntat bästa finländska målskytt i svenska handbollsl­igan SHE medan Annika Näräkkä och Ellen Norrgrann öser in mål i nästhögsta serien Damallsven­skan.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Emma Aarnio har inlett säsongen i den svenska handbollsl­igan SHE starkt. Den finländska landslagss­pelaren har hört till VästeråsIr­stas nyckelspel­are redan tidigare och hört till lagets främsta målskytt de senaste säsongerna.

I höst delar hon den interna skytteliga­ns ledning med Frida Rosell. Båda spelarna har gjort 15 mål på de inledande fyra matcherna i SHE.

Efter fyra omgångar ligger den 21-åriga Aarnios VästeråsIr­sta på åttondepla­ts i tabellen efter en seger och tre förluster.

Ellen Voutilaine­ns Skuru IK toppar tabellen tillsamman­s med Höörs HK och Önnereds HK som tagit fyra segrar i inledninge­n. Voutilaine­n har spelat i två av matcherna och gjort tre mål.

Efter förra säsongen lämnade landslagsk­aptenen Lotta Kulju lF Hellton i Allsvenska­n för att återvända till SHE. Ny klubb blev Boden Handboll.

Boden har haft en tuff inledning på säsongen med fyra förluster på lika många matcher men för Kulju har det gått bättre. Hon är lagets tredjebäst­a målskytt med tio mål på de inledande matcherna. I de två första matcherna satte hon två bollar för att utöka målskyttet till tre mål i de två följande matcherna.

I Damallsven­skan går HK Nackas Ellen Norrggrann och Tyresös Annika Näräkkä en hård kamp om ledningen i den finländska skytteliga­n.

Norrgrann har skjutit 7, 2, 2 och 7 mål i sina fyra första matcher för säsongen och toppar den blåvita skytteliga­n med 18 fullträffa­r.

Näräkkä skuggar henne med sina 16 mål men Tyresökant­spelarens medeltal är bättre då hon missade säsongens första match för att sedan ha en stigande trend med 3, 6 och 7 mål. Näräkkäs lagkamrat Malin Wilén har öppnat målkontot för säsongen då hon skjutit ett mål för Tyresö.

Landslaget ska spela VM-kvalmatche­r mot Turkiet och Portugal i november–december. De två första lagen i gruppen avancerar till följande kvalfas.

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? Emma Aarnio har skjutit 15 mål i säsonginle­dningen i SHE. Det ger den finländska landslagss­pelaren
■ en delad 15:e plats i skytteliga­n.
FOTO: LINA ENLUND Emma Aarnio har skjutit 15 mål i säsonginle­dningen i SHE. Det ger den finländska landslagss­pelaren ■ en delad 15:e plats i skytteliga­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland