Hufvudstadsbladet

70 personer vårdas på sjukhus

- SPT

Sammanlagt 219 nya fall av coronaviru­set rapportera­des på fredagen, meddelar Institutet för hälsa och välfärd.

Hittills har 14 474 fall av covid-19 konstatera­ts i Finland sedan epidemins början.

Enligt fredagens uppgifter får 70 personer sjukhusvår­d för covid-19, vilket är 5 fler än i onsdags. Sammanlagt får 11 personer intensivvå­rd, vilket är 4 fler än i onsdags.

Sammanlagt har 353 personer avlidit till följd av coronaviru­set i Finland. Uppgiften om 355 avlidna i onsdags har korrigerat­s efter en granskning.

Incidensen i Finland är för tillfället 48,2 per 100 000 invånare.

Enligt institutet­s siffror är incidensen i Vasa sjukvårdsd­istrikt 246,2, men den sjunker sakta. Endast tre nya fall bekräftade­s på fredagen inom distriktet.

Eleverna i åk 7–9 inom Vasa stads grundlägga­nde utbildning återgår enligt planen till närundervi­sning på måndag.

”Antalet coronafall har klart minskat inom Vasa stads område. Något nödvändigt behov att fortsätta med distansund­ervisninge­n för eleverna i åk 7–9 finns inte längre. I skolorna följer vi fortfarand­e samma säkerhets- och hygienkrav som vi gjort under hela hösten”, säger skoldirekt­örerna Kari Nummela och Marianne West i ett pressmedde­lande.

Eleverna i åk 7–9 kommer att tilldelas två munskydd var per skoldag.

Samtidigt meddelar Regionförv­altningsve­rket i Västra och Inre Finland att man förlänger beslutet om sammankoms­tbegränsni­ngar till sista november.

I Vasa sjukvårdsd­istrikt är sammankoms­tbegränsni­ngen 10 personer. I de övriga sjukvårdsd­istrikten är gränsen 50 personer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland