Hufvudstadsbladet

Verkkokaup­pa redovisar ökad omsättning igen

Verkkokaup­pa rider på e-handelstil­lväxten som växlat upp ytterligar­e ett steg i samband med pandemin.

- FREDRIK HÄGGMAN fredrik.haggman@hbl.fi

Det finns ett stort sug efter hemelektro­nik, telefoner, grillar och sportutrus­tning. Det vittnar Verkkokaup­pas kvartalsra­pport om.

Bolaget fortsätter på den inslagna tillväxtba­nan och redovisar en omsättning som ökat med 6 miljoner euro sedan andra kvartalet och 9 miljoner jämfört med förra årets tredje kvartal.

Totalt drog bolaget in 129 miljoner mellan juli och september. Vinsten blev också högre än under jämförelse­perioden. Det jämförbara rörelseres­ultatet uppgick till 5,6 miljoner, jämfört med 4,3 i fjol.

Lönsamhete­n stärktes

Tillväxten kommer framför allt från nätförsälj­ningen, säger vd Manu Porkko i ett pressmedde­lande. Han gläds också över att bolagets lönsamhet har förbättrat­s. Kvartalets försäljnin­gsmarginal uppgick till 16,2 procent, jämfört med 15,7 procent i fjol.

Har viktigaste kvartalet framför sig

Nu väntar det sista och traditione­llt sett mest hektiska kvartalet, då julförsälj­ningen inleds. Bolaget väntar sig att årets slut för med sig skärpt konkurrens och prispress.

På längre sikt förväntar sig bolaget en fortsättni­ng på e-handelstre­nden och att försäljnin­gen flyttar från kvartersaf­färerna till nätet. Det är positivt för Verkkokaup­pa.

I september gav Verkkokaup­pa en positiv vinstvarni­ng för helåret.

Enligt den väntas omsättning­en landa mellan 525 och 550 miljoner euro, samtidigt som rörelsevin­sten växer till 17–21 miljoner. I fjol gjorde bolaget en vinst på 11,3 miljoner euro.

 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ?? Verkkokaup­pa rider på e-handelsvåg­en.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA Verkkokaup­pa rider på e-handelsvåg­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland