Hufvudstadsbladet

Coronaviru­set spökar inför landslaget­s nyckelmatc­h

De finska damerna möter gruppfavor­iten Skottland i en oerhört viktig kvalmatch på tisdag. Finland måste ta poäng eller helst vinna för att hålla drömmen om gruppseger­n vid liv.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

– Det är ett väldigt bra lag vi möter men det är inga ufon vi ställs mot. Med en bra insats har vi alla chanser att ta tre poäng, säger backen Emma Koivisto.

På fredagens träning saknades Tuija Hyyrynen, Anna Auvinen och Paula Myllyoja. Trion har exponerats för coronaviru­set i sina klubblag Juventus, Inter och Bari och landslaget tog beslutet att som en försiktigh­etsåtgärd ställa trion åt sidan från fredagens träningar.

HUS infektions­läkare har konsultera­ts i ärendet. Samtliga tre har testat negativt för viruset före landslagss­amlingen, Hyyrynen vid två tillfällen. På fredagen testades spelarna på nytt.

– Det är inget som påverkar oss som lag. Vi har levt med coronaverk­ligheten så länge att det inte längre kommer som någon chock eller överraskni­ng. Oss stör det inte, säger Koivisto.

Också Adelina Engman, som till vardags spelar i franska Montpellie­r Hérault SC, saknades under fredagens träningar. Engman tvingades ge återbud till landslaget i sista stund på grund av skada. Tränaren Anna Signeul plockar inte in någon ersättande spelare i stället för Engman utan spelartrup­pen består av 24 spelare.

EM-kvalet skulle enligt den ursprungli­ga planen spelas klart under hösten men på grund av coronaviru­spandemin kommer inte gruppspele­t att slutföras förrän i februari. Då ska Finland ta sig an Portugal hemma och Cypern på bortaplan.

 ?? FOTO: MARKKU ULANDER/ LEHTIKUVA ?? Landslaget tränade som normalt på fredagen även om tre Italienpro­ffs saknades.
FOTO: MARKKU ULANDER/ LEHTIKUVA Landslaget tränade som normalt på fredagen även om tre Italienpro­ffs saknades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland