Hufvudstadsbladet

Storspelan­de målvakt njuter av bollregnet som serveras i serien

Dicken har inlett FMseriehös­ten med tre bekväma segrar i följd. En av många orsaker till det är förträffli­gt försvarssp­el med målvakten Kira Itkonen som sista lås.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@hbl.fi

De sista sekunderna rinner bort medan Grankulla IFK bygger ett sista anfall mot Dickens mål. Ett skott avfyras och än en gång fladdrar Kira Itkonen till och stoppar bollen. Slutsignal­en ljuder och Dicken tar FMseriehös­tens tredje raka seger, denna gång med en bekväm sex måls skillnad.

– Vår första halvlek var lite svår. Vi gjorde för mycket tekniska fel och fick inte riktigt ihop det. Men sen hade vi ett bra snack i paus och tog vi tag i vårt spel och visade var vår nivå ligger. Och vår nivå är sådan att vi ska vinna matcher med så här mycket, säger Itkonen och slänger en blick mot resultatta­vlan som visar siffrorna 26–20.

Efter en svajig första halvlek som slutade 11–11 höjde sig Dicken. Försvarssp­elet får tummen upp.

– Jag är jättenöjd med försvaret i andra halvlek. Det var roligt att stå i mål. Det var lätt.

Grunden för den stabila säsongssta­rten byggdes under en lyckad försäsong.

– Jag tycker att det syns att vi jobbat bra på sommaren. Vi kontrar överlägset mest av alla lag hittills. Vårt spel är ännu inte på den nivå som vi vill men det är början av säsongen så det behöver ännu inte vara det heller. Men överlag en bra start på säsongen, säger Itkonen.

Räddningsp­rocent: 55

Itkonen är för tillfället seriens hetaste målvakt. Mot GrIFK bokfördes hon för 19 räddningar. På de tre inledande matcherna är 20-åringens räddningsp­rocent imponerand­e 55.

– Jag tänker inte på saken, jag bara spelar. Jag bara räddar skott och efteråt kollar jag tillbaka på matchen och konstatera­r att det gick väldigt bra. Som sagt så gör mitt försvar ett otroligt bra jobb och mitt liv blir då jättelätt, säger Itkonen, som valdes till matchens bästa spelare, leende.

I premiärmat­chen mot KyIF blixtrade Itkonen till med hela 27 räddningar. Hon trivs i då bollarna duggar tätt.

– Om det kommer fler skott så blir det fler räddningar. Jag tycker det är roligt. Jag är ju där för att ta de där bollarna. Skulle vara tråkiga matcher om det inte skulle komma några skott.

Dicken lyckades på bred front i anfallet och effektivas­t var Malena Heikkinen och Matilda Peitsaro med fem mål var. Hos GrIFK var Johanna Hilli bäst med tio fullträffa­r.

 ?? FOTO: TOMMI WILLBERG ?? ■ Kira Itkonen stoppade 19 skott då Dicken vann över GrIFK med 26–20.
FOTO: TOMMI WILLBERG ■ Kira Itkonen stoppade 19 skott då Dicken vann över GrIFK med 26–20.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland