Hufvudstadsbladet

Mäktig kväll av Lundell

- HBL

Anton Lundell gjorde inte mindre än fyra mål då HIFK snodde seriepoäng­en i sin bortamatch mot SaiPa.

19-åringen behövde bara lite på tjugo minuter på sig att fullborda ett hattrick. Lundell inledde målskyttet i mitten av första perioden och förvaltade kort därpå ett straffslag. 0–3 var en verklig pärla då IFK-talangen surfade från egen zon genom hela SaiPa-försvaret för att sedan iskallt sätta pucken i nätmaskorn­a.

Kvällens fjärde mål kom också på en straff och HIFK tog hem matchen med siffrorna 2–5. SaiPa-HIFK bjöd också på en hel del stökighete­r: bland annat ett matchstraf­f av SaiPa:s Ville Ainikainen på grund av en knätacklin­g. HIFK:s Miro Karjalaine­n fick å sin sida 2+10 minuter för en smäll mot huvudet. Totalt dömdes 65 utvisnings­minuter i matchen.