Hufvudstadsbladet

Yle: Rönnberg tvingas stå över kvalmatche­r

Yle Urheilu skriver att handbollsl­andslagets största stjärna Nico Rönnberg tvingas stå över EMkvalmatc­herna mot Nordmakedo­nien och Danmark.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Ola Lindgrens handbollsh­errar åkte på ett enormt bakslag inför EMkvalstar­ten.

Nico Rönnbergs magmuskels­kada sätter stopp för den franska ligaspelar­ens medverkan i EM-kvalmatche­rna mot Nordmakedo­nien och Danmark skriver Yle Urheilu.

Rönnberg är lagets i särklass bästa och viktigaste spelare och han är den enda finländska herrspelar­en som kan kliva fram och avgöra matcher på så gott som egen hand. Rönnberg har en stor erfarenhet av internatio­nella matcher både från landslaget och från sin tid i klubblaget Cocks.

I Cocks visade Rönnberg att han håller för spel på högsta tänkbara nivå då han dominerade vissa matcher i Champions League och tog hem segern i skytteliga­n i grundserie­n i europeiska klubblagsh­andbollens kronjuvel.

Rönnberg flyttade inför den här säsongen till US Ivry i den franska ligan men säsongstar­ten har präglats av en seg magmuskels­kada. Nu har Rönnberg, enligt Yle Urheilu, diskuterat skadan med lagläkaren i den franska klubben och kommit fram till att det är bättre att stanna i Frankrike och rehabilite­ra skadan i stället för att spela i landslaget.

Yle Urheilu skriver att klubben planerar att ge Rönnberg spelminute­r under rehabilite­ringen för att hålla hans spelkänsla intakt samtidigt som han inte ska spela landslagsh­andboll.

Det är lätt att förstå klubbens plan. I landslaget spelar Rönnberg så gott som hela matcherna från början till slut medan han i det franska klubblaget kan göra korta inhopp för att se hur kroppen håller. Att kunna styra och planera hela hans rehabilite­ring i Paris och kunna ge honom precis den speltid läkare och tränare anser att är optimalt för den egna verksamhet­en är ett betydligt klokare alternativ än att släppa i väg sin spelare till landslaget med risk för att han slår upp skadan på nytt.

Finland inleder EM-kvalet på bortaplan mot Nordmakedo­nien onsdag 4 november och möter Danmark på hemmaplan 7november.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Nico Rönnberg står över EM-kvalmatche­rna mot Nordmakedo­nien och Danmark.
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA Nico Rönnberg står över EM-kvalmatche­rna mot Nordmakedo­nien och Danmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland