Hufvudstadsbladet

Anton Lundell visar vägen för IFK

Efter en tyngre period i ishockeyli­gan har HIFK igen hittat segermelod­in. Hemlighete­n bakom de senaste segrarna? Mål av Anton Lundell.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Då IFK slog Ässät för två veckor sedan sköt Anton Lundell två mål. Efter det tvingades IFK:s superjunio­r stå över två matcher på grund av skada.

Väl tillbaka har Lundell varit glödhet. I bortamatch­en mot SaiPa satte han fyra mål och då JYP kom på besök till Ishallen på onsdagen visade Lundell varför han är en av de formstarka­ste spelarna i ligan för tillfället.

I sitt första byte i matchen satte han sitt sjunde mål på lika många perioder då han först snodde pucken av en motståndar­spelare och sedan nätade med ett enormt skott.

Lundell och Joonas Lyytinen stod för det fantastisk­a förarbetet till Miro Karjalaine­ns 3–0-mål som punkterade matchen i mittperiod­en.

Stundtals ser Lundell ut att spela en helt annan hockey än de övriga spelarna på isen. Han hittar ytor och tid där ingen annan ser dem, han gör saker med pucken andra bara kan drömma om, han är så gott som hela tiden på rätt plats vid rätt tidpunkt och hans spelförstå­else gör att han är toppklass i alla tänkbara roller på isen.

Lundell har noterats för poängen 8+2=10 på åtta ligamatche­r i höst och han ser ut att axla en större roll i laget för varje match som går. Under de tre senaste matcherna är hans saldo 7+1. Tillsamman­s med kaptenen Jere Sallinen leder Lundell sitt lag exemplaris­kt genom att ge allt i varje situation och alltid prestera på en hög nivå.

IFK kommer att sakna Lundell då han reser med U20-landslaget till JVM i december.

 ?? FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ?? ■ Anton Lundell är i kanonform för tillfället.
FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ■ Anton Lundell är i kanonform för tillfället.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland