Hufvudstadsbladet

FSI vill se Simosas i OK:s styrelse

- HBL

Finlands Svenska Idrott (FSI) meddelade på torsdagen att man nominerar Nina Simosas till olympiska kommitténs styrelse.

Då olympiska kommittén håller höstmöte i Vanda den 21 november ska inte bara en ny ordförande väljas. Också styrelseme­dlemmar ska väljas in under mötet. FSI lobbar för att Nina Simosas väljs in i styrelsen. Simosas fungerar för tillfället som styrelseor­dförande för Finlands Svenska Orienterin­gsförbund och hon är styrelseme­dlem i FSI.

”För Finlands Svenska Idrott är det viktigt att vi har en representa­nt i styrelsen som värnar om den finlandssv­enska idrotten och det svenska språket. Det har i flera år saknats en svensksprå­kig representa­nt i styrelsen. Nina Simosas är en aktiv och handlingsk­raftig ledare och motiverad att föra fram Finlands Svenska Idrotts intressen”, skriver FSI i ett pressmedde­lande.

”Finlands Svenska Idrott represente­rar cirka 100 000 aktiva idrottare och därför är det viktigt och motiverat med en representa­nt för Finlands Svenska Idrott i Olympiska Kommittén. Vi ser det också som positivt att kunna föreslå en stark kvinnlig kandidat till Finlands Olympiska Kommitténs styrelse.”

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Nina Simosas.
FOTO: PRIVAT Nina Simosas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland