Hufvudstadsbladet

DELTA I LUCIAVALET OCH LUCIAINSAM­LINGEN!

- Rösta senast den 25 november.

Här är de tio kandidater­na för Finlands Lucia 2020. Då du röstar på en luciakandi­dat deltar du samtidigt i luciainsam­lingen. De insamlade medlen används för att stöda utsatta barnfamilj­er. Lucia och luciainsam­lingen är särskilt viktiga i år, när coronapand­emin och dess följder gör att många har det extra tungt. Genom att erbjuda möjlighet till avbrott i vardagen, samtal och rådgivning med familjearb­etare och kamratstöd i grupp med andra i liknande livssituat­ion kan vi förebygga att problemen ytterligar­e hopar sig.

1 ALICE STENBERG

Det är viktigt att sprida ljus, samt budskapet att älska sig själv och möta andra med kärlek och värme. Jag kommer från Mariehamn och är intressera­d av teater, musik och träning.

2 AMANDA WIIK

Det är viktigt att alla omkring mig mår bra och mår bra i sig själv, för att kunna leva det liv de vill. Jag är hemma från Pargas och intressera­d av kultur och träning.

3 MELINDA KARKOLA

Det är viktigt att respektera sin omgivning, både människore­lationer och miljön. Jag är hemma från Esbo och intressera­d av dans, sång, handarbete, läsning och naturen.

4 EMMA NIEMI

Det är viktigt att hjälpa dem som är i nöd och sprida medvetenhe­t om problem i samhället. Jag är hemma från Björneborg och intressera­d av natur, musik och idrott.

5 INGRID ENCKELL

Vi måste hålla hoppet uppe och sprida glädje bland varandra. Jag är hemma från Helsingfor­s och intressera­d av musik, att skriva dikter, läsa, äta gott och vara i naturen.

6 SOFIA BÄCK

Det är viktigt att se och möta andra människor, att visa kärlek och ge av sin tid till andra. Jag är hemma från Kronoby och intressera­d av musik och motion.

7 VICTORIA ÅKERMARCK

Det är viktigt att hjälpa andra och ta vara på vår natur, samt se till att alla kan vara trygga i sina liv. Jag är hemma från Borgå och intressera­d av konst, mat och sport.

8 KARIN WALLENIUS

Det är viktigt att sprida ljus och glädje, och jag tycker att det är viktigt med rättvisa och jämlikhet i världen. Jag är hemma från Tenala och intressera­d av sång, musik, mode och skönhet.

9 ELLEN WIKHOLM

Det är viktigt att mina medmännisk­or mår bra, både unga och gamla. Jag är hemma från Esbo och mina intressen är sång, motion och umgänge med släkt och vänner.

10 AMANDA SOINI

Det är viktigt att genuint bry sig om andra människor och göra det bästa av varje situation. Jag är hemma från Sibbo och intressera­d av sång, skådespele­ri, ridning och cheerleadi­ng.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland