Hufvudstadsbladet

TiPS sätter press på Åland United

TiPS hade inga som helst problem att besegra HJK i en med tanke på guldstride­n oerhört viktig match. Racet mellan TiPS och Åland United är jämnt så det förslår.

-

HJK hade inte mycket att spela för och trots att Anna Koivunen i mål och anfallsstj­ärnan Essi Sainio var på spelhumör var TiPS något nummer för stort. Koivunen stod för en riktigt svettig räddning i första halvlek men Jenna Topras välplacera­de skott från tolv meter var hon chanslös på. HJK-försvaret hann inte täcka och Topras precision var utmärkt.

HJK hade redan tidigare spelat sig ur guldstride­n och kanske att det märktes i den tjocka dimman i Myrbacka. TiPS var vassare, snabbare och bättre i närkampern­a. Sannolikt så att Dickursbyl­aget är det fysiskt sett bäst tränade laget i ligan.

En kvart in på andra halvlek kom 2–0 då Oona Siren från närhåll kunde placera in bollen. Koivunen chanslös där med. Topra kunde ännu göra ett mål med kvarten kvar, 3–0.

Segern innebär att TiPS åtminstone tillfällig­t går upp i ledning i tabellen. Åland United kan återta ledningen men det kräver seger över KuPS i Mariehamn på lördag.

Om två slutar på samma poäng avgör målskillna­den i första hand. Där är det knapp fördel för Åland United just nu.

?? JONAS VON WENDT
TiPS och Oona Siren tog en klar seger över HJK.
JONAS VON WENDT FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ■ TiPS och Oona Siren tog en klar seger över HJK.