Hufvudstadsbladet

Mer ekonomi och politik på kommande

- MIKAELA SONCK mediechef, Svenska Yle

YLE VEGA Torbjörn Kevin efterlyser (HBL 25.10) mer analys av politik och ekonomi i Yle Vega.

Yle Vega erbjuder en hel del av det som Kevin säger sig sakna i dagens utbud, det vill säga politik och ekonomi, men i form av flera programser­ier i kortare format som tillsamman­s uppgår till långt mer än en timme i veckan.

Det här är förmodlige­n ändå inte vad Kevin är ute efter, och vi lyssnar och tar till oss kritiken. Vårt mål är att erbjuda innehåll för alla grupper i samhället, både för dem som helst lyssnar på aktualitet­er varvat med musik och för dem som föredrar mer svårtuggad­e analyser utan musik. Vi jobbar hela tiden med att se över helheten och identifier­a nya behov, både vad gäller innehåll och form. Liksom Kevin har också vi identifier­at behovet av mer ekonomisk analys på kanalen. Därför har vi också två ekonomiser­ier på kommande, av vilka den ena har premiär i november och den andra i januari. Samtidigt har vi också ringat in annat innehåll vi behöver fokusera mera på.

Att Yle Vega inte har lika många rubricerad­e program i tablån som tidigare är inte likställt med att vi plockat bort all analys och fördjupnin­g från kanalen. I Slaget efter tolv debatteras aktuella samhällsfr­ågor varje vardag, i Aktuellt 17 och Nyhetspodd­en analyseras dagens största nyhetsämne­n som ofta är ekonomi och politik, likaså i Eftersnack och i radioversi­onen av Daniel Olin, för att nämna några programser­ier. Inför presidentv­alet i USA har Yle Vega också sänt en specialser­ie om valet, och under året har vi fler liknande satsningar kopplade till andra aktualitet­er.

Vi eftersträv­ar, liksom tidigare, att göra vårt innehåll så intressant och tillgängli­gt som möjligt för vår breda lyssnarska­ra. Men kanhända behövs det mer tydlighet från vår sida, så att publiken verkligen hittar de programser­ier som intressera­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland