Hufvudstadsbladet

HJK en munsbit för rutinerat Valur

- JONAS VON WENDT

HJK var ute efter att förlänga säsongen i Champions League-kvalet i Reykjavik. Men Valur FC visade rutin och tyngd och vann enkelt med 3-0.

Inför matchen sade HJK-kaptenen Linda Ruutu att matchen är ett test, i synnerhet på det mentala planet. Mot meriterade och rutinerade motståndar­na krävs en hundraproc­entig inställnin­g och koncentrat­ion men för HJK:s del gick det mesta snett direkt.

1–0 efter åtta minuter, 2–0 efter 19 minuter och 3–0 på straff före paus och så var HJK:s saga i Champions League all för den här gången.

Nästa chans kommer inte i brådrasket då HJK inte försvarar FM-titeln från i fjol. I stället står det mellan Åland United och TiPS i Nationella Ligan som avgörs i helgen.

Hemmalaget dominerade första halvlek i stor stil och andra halvlek blev en tranportst­räcka. HJK hade ett par bra sekvenser efter paus och tränaren Jonne Kunnas bytte in ungefär allt han hade men Valur höll undan och avancerade.