Hufvudstadsbladet

Ny uppvisning av Mäki

Joni Mäki och Anne Kyllönen var helgens namn i finska cupen i skidor i Vuokatti.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@hbl.fi

Under lördagen tog Joni Mäki en överlägsen seger i herrarnas sprint och under söndagen förde han sitt Pohti Ski Team till seger i herrarnas stafett, 3x6 km. Joel Ikonen och Heikki Korpela körde de två andra sträckorna. Det var Pohti Ski Teams första stafettseg­er i finska cupen.

Jämin Jänne med Aku Nikander, Markus Vuorela och Ristomatti Hakola var tvåa före Puijon Hiihtoseur­a med Petteri Koivisto, Joonas Sarkkinen och Perttu Hyvärinen.

Laura Mononen säkerställ­de segern för Hämeenlinn­an Hiihtoseur­a i damernas 3x4 km. De två andra i laget var Anni Kainulaine­n och Maija Hakala. För Hämeenlinn­an Hiihtoseur­a var det redan den 18:e i finska cupen.

– Det var ganska jämnt. Blev inte många sekunders skillnad. Det var bara så snabbt före att också några sekunder är svårt att ta in om man kan trycka på en jämn fart, säger Mononen till Yle.

Lördagens sprintsegr­are Anne

Kyllönen lyfte Kainuu Ski Team till andra plats, drygt fem sekunder bakom Hämeenlinn­an Hiihtoseur­a. Anni Alakoski och Heini Hokkanen körde de två första sträckorna. Sonja Eskelinens, Marjaana Pitkänens och Jasmi Joensuus Vantaan Hiihtoseur­a var trea. Fjärde plats gick till IF Minken med Jennie Lindvall, Andrea Julin och Julia Häger.

 ?? FOTO: KIMMO RAUATMAA/LEHTIKUVA ?? ■ Joni Mäki ser ut att vara i bra form redan i det här skedet av säsongen
FOTO: KIMMO RAUATMAA/LEHTIKUVA ■ Joni Mäki ser ut att vara i bra form redan i det här skedet av säsongen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland