Hufvudstadsbladet

Platsbrist vållar besvär för vänner av paddling

-

Det råder brist på förvarings­utrymmen för kajaker, kanoter och andra paddlingsr­edskap i Helsingfor­s.

Just nu är stadens alla lokaler där man kan förvara paddlingsu­trustning uthyrda. Det gör att paddlingss­ällskapen inte kan ta emot några nya medlemmar. Den här bristen påpekar fullmäktig­emedlemmen Mai Kivelä (VF) i en motion som behandlade­s av stadsstyre­lsen i måndags.

Enligt tjänstemän­nen i Helsingfor­s skulle det vara naturligt att förvara utrustning­en vid någon av de 77 småbåtsham­narna. Men det har visat sig att bryggorna är alldeles för höga för att man ska kunna ta sig i och ur kajakerna.

”Staden borde skaffa nya förvarings­utrymmen och bygga lämpliga bryggor”, står det i stadsstyre­lsens beslut. Men samtidigt är realiteten krass: det finns inga öronmärkta pengar för det här. I klarspråk betyder det att den knepiga situatione­n för paddlingss­ällskapen knappast åtgärdas.

En klar förbättrin­g har ändå gjorts för paddlingsv­ännerna, menar staden. De två senaste somrarna har kultur- och fritidssek­torn placerat ut bojar vid 12 badstrände­r för att visa var de som paddlar kajak eller supbräda kan ta i land.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland