Hufvudstadsbladet

NHL planerar för mindre bubblor

-

NHL planerar för en mycket annorlunda hockeysäso­ng med bland annat spel i tillfällig­a bubblor. Tanken är att den nordamerik­anska ishockeyli­gan ska sätta i gång den 1 januari. Det stora orosmoment­et under coronapand­emin är förstås hur man ska göra det så smittsäker­t som möjligt. Att spela utan publik är ett förslag, men framför allt handlar det om att minska ner på resandet över gränsen mellan USA och Kanada.

Det kan bli mer geografisk­t centrerat och divisionsb­aserat för att hantera resefrågan, säger kommission­ären Gary Bettman.

– Vi flyttar inte alla sju kanadensis­ka lag söder om 49:e breddgrade­n. Och att lag ska resa från Florida till Kalifornie­n kanske inte är någon bra idé, säger Bettman.

Bettman säger att man undersöker möjlighete­n att samla ett antal lag på en plats för att spela matcher. Det skulle inte bli som i det senaste slutspelet då alla lag spelade i samma bubbla och under flera månaders tid om laget gick till final.

– Kanske spelar du tio–tolv dagar i centret, med eller utan publik, och sedan åker du hem en vecka och är med familjen. Det blir inte lika effektivt som en bubbla men vi tror, om vi nu går den här vägen, att det kan minimera riskerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland