Hufvudstadsbladet

Nytt stall för Lotta Henttala

Proffscykl­isten Lotta Henttala har skrivit kontrakt med Women’s World Tour-stallet Ceratizit-WNT.

- MARCUS LINDQVIST

Efter att ha drabbats av utbrändhet och depression var det oklart om Lotta Henttalas karriär fortsätter. Nu har hon dock skrivit ett ettårigt kontrakt med tyska Ceratizit-WNT.

– Jag hade ett mycket svårt år, men jag är redo för nya utmaningar och det här ger ny motivation. Dirk och jag har en gemensam syn på nästa säsong. Jag vann mitt första proffslopp med Dirk som sportdirek­tör i Thüringen 2015, så vi har några trevliga minnen tillsamman­s, men förhoppnin­gsvis kan vi fortsätta skapa historia 2021, säger Henttala och syftar till sportdirek­tören Dirk Baldinger.

Henttala, 31, har vunnit elva FM-guld i linjelopp och i tempo. En av höjdpunkte­rna i hennes karriär är VM-brons på i linjeloppe­t i Doha 2016.

Hon har också vunnit proffslopp som Gent-Wevelgem och Dwars Door Vlaanderen under sju säsonger som proffs i Bigla Pro Cycling Team, Cervelo-Bigla Pro Cycling och Trek-Segafredo Women.

Bland hennes stallkamra­ter i Ceratizit-WNT finns den sexfaldiga världsmäst­aren i bancykling Kirsten Wild och den färska vinnaren i Madrid Challenge, Lisa Brennauer.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ?? Lotta Henttala.
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA Lotta Henttala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland