Hufvudstadsbladet

Fransk spelare testade positivt – hög tröskel för att ställa in Finlands match

Finland slog smått sensatione­llt Frankrike i en fotbollsla­ndskamp på onsdagen. Men i värsta fall blev priset högt.

- JONAS VON WENDT

Leo Väisänen lämnade redan truppen med en fotskada och på torsdagen meddelade franska fotbollsfö­rbundet att Monacospel­aren Wissam Ben Yedder testat positivt för covid-19.

Ben Yedder gjorde 57 minuter mot Finland innan han byttes ut i andra halvlek.

Ben Yedder har försatts i karantän av det franska fotbollsfö­rbundet men han var smittbäran­de under matchen mot Finland.

Det finska laget befinner sig redan i den bulgariska huvudstade­n Sofia där laget möter Bulgarien i en viktig Nations League-match på söndagen.

Hela det finska laget testas på fredagsmor­gonen.

Finland reser vidare till Wales från Sofia där Nations League avslutas. Finland är garanterad gruppseger om laget slår besegrar både Bulgarien och Wales.

Vad än testresult­aten visar ska det mycket till för att inte matchen mot Bulgarien ska kunna genomföras. Enligt Uefas reglemente räcker det om 13 spelare i truppen är tillgängli­ga för spel.

– Vi följer restriktio­nerna och reglerna så bra vi någonsin kan. Coronan finns där ute men man kan inte låta viruset dominera din vardag helt och hållet. Är man rädd för att smittas ska man stanna hemma, säger Paulus Arajuuri.

 ??  ?? Wissam Ben Yedder. FOTO: FRANCK FIFE/ LEHTIKUVA-AFP
Wissam Ben Yedder. FOTO: FRANCK FIFE/ LEHTIKUVA-AFP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland