Hufvudstadsbladet

FSI stöder Rahkamo i OK-valet – vill ha representa­nt i styrelsen

Finlands Svenska Idrott uttrycker sitt stöd för Susanna Rahkamo i kampen om ordförande­posten i Finlands olympiska kommitté.

- FILIP SAXÉN

Finlands olympiska kommitté väljer ny ordförande den 22 november. Sari Multala, Susanna Rahkamo, Jan Vapaavuori och Ilkka Kanerva är de fyra kandidater­na att ta över ordförande­klubban efter Timo Ritakallio.

Finlands Svenska Idrott ställer sig bakom Rahkamo i ordförande­kampen.

"Finlands Svenska Idrott upplever att Susanna Rahkamo har en utmärkt beredskap att axla uppdraget som ordförande för Finlands Olympiska kommitté. Dessutom uppskattar vi hennes internatio­nella engagemang och utmärkta språkkunsk­aper, också i svenska", säger Håkan Nystrand, Finlands Svenska Idrotts ordförande, i ett pressmedde­lande.

FSI skriver att Rahkamo är en meriterad idrottsled­are och ett framtidstä­nk. FSI skriver vidare "Hon har kunskapen och förutsättn­ingarna att föra hela idrottsfäl­tet in i framtiden och Susanna Rahkamo är också genuint intressera­d av det som sker inom föreningar­na på gräsrotsni­vå. Hon är den friska fläkt som Finlands idrottsrör­else nu behöver".

För FSI är ett av huvudmålen att få in en FSI-representa­nt i Olympiska kommitténs styrelse. FSI har presentera­t Nina Simosas som sin kandidat till styrelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland