Hufvudstadsbladet

Dyk äntligen målskytt då HIFK fällde KalPa

Sebastian Dyk sköt säsongens första mål medan Joonas Lyytinen nätade för tredje matchen i följd då HIFK slog KalPa i fredagens ishockeyli­gamatch.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

HIFK stod för säsongens kanske solidaste insats då laget slog KalPa och tog säsongens femte trepoängar­e.

Säsongstar­ten har varit allt annat än en dans på rosor för rödtröjorn­a. Laget har haft gigantiska skadebekym­mer, spelet har stundtals sett både oorganiser­at och virrigt ut och resultaten har varit mediokra.

Trots att hela nio spelare fortfarand­e är sjukskrivn­a, bland dem stjärnspel­arna Ville Leskinen, Jesse Saarinen, Henrik Borgström och Frans Tuohimaa, dominerade hemmalaget matchen mot KalPa.

– Det är på den här nivån och det här sättet vi ska spela. Nu visade vi hur bra vi kan spela. Vi stod för en stark och klinisk insats i hela matchen, sade Joonas Lyytinen i C Mores intervju efter matchen.

Han sade att det inte handlar om några trollkonst­er eller andra märklighet­er då laget lyckades höja sin nivå till matchen mot KalPa.

– Det handlar om hårt arbete och inget annat. Så enkelt är det, sade han.

Personlige­n har Lyytinen lyckats bra i de senaste matcherna. Mot KalPa sköt han 2–0-målet som var början på slutet för gästerna. I IFK:s förra match, då det blev förlust mot KooKoo i tisdags, sköt Lyytinen två mål och i matchen före det stod backen för segermålet i förlängnin­gen mot TPS.

På de två föregående säsongerna har Lyytinen gjort sammanlagt tre mål på 70 matcher i IFK. I höst har det blivit fem mål på nio matcher. Men det är han plötsligt lagets fjärdebäst­a målskytt efter Anton Lundell (8), Emil Bemström (8) och Jere Sallinen (6). Han har samma förklaring till målformen som han har till IFK:s starka spel mot KalPa.

– Hårt arbete, inget annat, kommentera­r han målen.

En annan IFK-spelare som fått jobba hårt för att näta är svenska anfallsstj­ärnan Sebastian Dyk. Förra säsongen stod han för 20 fullträffa­r, mot KalPa satte han säsongens första mål på sitt 82:a skott för säsongen. Inte att undra på att Dyk såg lättad ut då han åkte mot bytesbåset efter sitt 4–1-mål.

 ?? FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA ?? HIFK-spelarna hade orsak att fira inför hemmapubli­ken.
FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA HIFK-spelarna hade orsak att fira inför hemmapubli­ken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland