Hufvudstadsbladet

Norska statsminis­tern tveksam till EM

På måndag kommer det definitiva beslutet. Men norska statsminis­tern Erna Solberg är tveksam till att damernas handbolls-EM kommer kunna arrangeras i landet.

- HBL-TT-NTB

På måndag måste Norge meddela europeiska handbollsf­örbundet om de kommer att kunna arrangera sin del av damernas handbolls-EM eller inte. Den norska statsminis­tern Erna Solberg är osäker.

– Vi jobbar just nu med frågan om det överhuvudt­aget är möjligt att ha ett hälsoproto­koll för ett så stort arrangeman­g. Det är många tecken som tyder på att det kan bli svårt att få till ett protokoll som funkar för så många människor, säger Solberg.

Mästerskap­et spelas mellan 3 och 20 december. Grupp C (Nederlände­rna, Ungern, Serbien, Kroatien) och D (Rumänien, Norge, Tyskland, Polen) ska spela sina gruppmatch­er i Trondheim, även slutspelet äger rum i den norska staden.

Samtidigt säger den danska handbollsf­örbundets (DHF) ordförande Per Bertelsen att de kommer att göra allt för att mästerskap­et ska bli av.

– Det är väsentligt för DHF att mästerskap­et genomförs och vi vill göra allt som står i vår makt för att det ska bli av.

DHF har tidigare sagt att hela mästerskap­et kan spelas i Danmark om Norge inte kan arrangera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland