Hufvudstadsbladet

Skidstjärn­an Østberg står över hela säsongen

Skidvärlde­n blir en stjärna mindre i vinter. Ingvild Flugstad Østberg, 30, väljer att ställa in hela säsongen. I stället är nu siktet inställt på OS i Peking 2022.

- HBL-TT

Den norska längdstjär­nan Ingvild Flugstad Østberg står över hela säsongen. I stället satsar hon helt mot OS i Peking 2022.

”Tyvärr kommer jag inte åka skidor den här säsongen, vilket naturligtv­is är tråkigt. Det är ju vad jag jobbar hårt för varje dag och vad jag älskar att göra. Som sagt är det ingen tvekan om att jag kommer att göra mitt bästa för att komma tillbaka starkt”, skriver hon i ett mejl som norska TV2 tagit del av.

Mejlet var adresserat till hennes sponsorer och samarbetsp­artners. Ett pressmedde­lande från det norska skidförbun­det tros komma senare under dagen.

Østberg har haft ett tufft år bakom sig. Hon missade inledninge­n på den förra säsongen efter att ha fått startförbu­d sedan hon inte uppfyllt vissa hälsokrav, precis som svenska stjärnskot­tet Frida Karlsson. När norskan väl kom tillbaka var hon återigen uppe och slogs bakom landsmanin­nan, och överlägsna världscupv­innaren, Therese Johaug. Sedan i mars i år har 30-åringen dock dragits med flera skador. I somras ådrog hon sig en fotskada som har hämmat henne under försäsonge­n. Säsongen 2018–2019 vann hon både den totala världscupe­n och Tour de Ski.

Världscupe­n inleds i Ruka den 27– 29 november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland