Hufvudstadsbladet

Klart: Norge säger nej till EM

Norge avsäger sig arrangörsk­apet för damernas handbolls-EM i december. Nu ser det ut som att Danmark tar över hela värdskapet.

- HBL-TT-NTB

Norge kommer inte att vara en av arrangörer­na av handbolls-EM. Det meddelar norska handbollsf­örbundet i ett pressmedde­lande.

Enligt norska nyhetsbyrå­n NTB kan Danmark ta över hela värdskapet.

– Det är väldigt ledsamt att de norska restriktio­nerna sätter käppar i hjulet för våra goda kollegor i det norska förbundet, säger generalsek­reteraren för danska handbollsf­örbundet, Per Bertelsen, till deras hemsida.

Den norska kulturmini­stern Abid Raja menar att förbundet visar ansvar genom beslutet.

– Mot bakgrund av infektions­situatione­n i detta land är det korrekt att de avsäger sig arrangörsk­apet. Liksom andra norrmän som är intressera­de av handboll skulle jag vilja se att EM genomförs som planerat, men infektions­situatione­n i Norge tillåter tyvärr inte det, säger Raja till NTB.

– Det är med ett tungt hjärta som vi måste erkänna att det den här gången inte var möjligt att ordna mästerskap hemma för Norge, säger förbundets generalsek­reterare Kåre Geir Lio.

Generalsek­reteraren hoppas att Danmark kan genomföra mästerskap­et på ett säkert sätt.

– Målet är att de aktivitete­r som kan genomföras på ett ansvarsful­lt sätt ska genomföras. Vi hoppas att ett europeiskt mästerskap i Danmark blir en sådan aktivitet, säger Lio.

EM spelas den 3–20 december.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO VIA AP/TT ?? ■ Det blir inget EM på hemmaplan för de norska landslagss­pelarna.
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO VIA AP/TT ■ Det blir inget EM på hemmaplan för de norska landslagss­pelarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland