Hufvudstadsbladet

Marcus Rashford skriver barnbok

-

Fotbollsst­järnan Marcus Rashford fortsätter sitt arbete för fattiga barn i Storbritan­nien. Nu står det klart att Manchester United-spelaren skriver en barnbok tillsamman­s med engelska sportjourn­alisten Carl Anka, till vardags på The Athletic.

Boken kommer att heta "Du är en mästare" och rikta sig till barn med tuffa levnadsvil­lkor. Historien är baserad på Rashfords egen uppväxt, och kommer att fokusera på vikten av en utbildning, positivt tänkande och kvinnliga förebilder.

– Jag började läsa sent, när jag var 17 år. Det förändrade mitt perspektiv på livet. Jag önskar att jag läste mer som barn, men böcker var inget min familj prioritera­de när vi behövde mat på bordet, säger Rashford till The Athletic.

– Det var tillfällen när undanflykt­en från verklighet­en, som läsning innebär, hade kunnat hjälpa mig. Jag vill att alla barn ska ha det.

Boken släpps i maj 2021. Utöver det kommer två ytterligar­e böcker från Rashford 2022, och en bokklubb för att främja barns läsning kommer lanseras av fotbollssp­elaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland