Hufvudstadsbladet

Rönnberg återvänder till familjen i Finland

Nico Rönnberg har brutit kontraktet med franska ligaklubbe­n Ivry och återvänder till Finland.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Nico Rönnbergs franska ligaklubb US Ivry meddelade på onsdagen att kontraktet med den finländska landslagss­tjärnan är brutet. Enligt klubbens pressmedde­lande har parterna valt att gå i skilda riktningar i samförstån­d.

Rönnberg återvände till Finland under onsdagskvä­llen.

Rönnberg, Finlands största stjärna för tillfället, lämnade Riihimäkil­aget Cocks inför den här säsongen. Han hade fått erbjudande­n från internatio­nella klubbar i flera länder och ligor redan i några års tid men han hade valt att vänta på att alla bitar skulle kännas rätta.

Han ville hitta ett lag där han får en lämplig roll, en liga som håller tillräckli­gt hög standard samtidigt som förhålland­ena utanför handbollen måste vara bra med tanke på familjen.

Då US Ivry, som håller till i förorterna till den franska huvudstade­n Paris, erbjöd honom kontrakt föll alla bitarna på plats och han skrev på för klubben.

Rönnberg skulle ta familjen, bestående av frun Sara och sonen Dominic 3 år, med sig till Paris och leva familjeliv vid sidan av handbollen. Dessutom väntar paret Rönnberg sitt andra barn och familjen skulle växa under Nicos tid i Paris.

Men sedan kom coronaviru­spandemin och hela världen vändes upp och ner. För familjen Rönnberg betydde coronapand­emin att det gemensamma äventyret med familjetid och handboll förvandlad­es till liv på skilda håll.

Nico har bott i Paris medan resten av familjen stannat i Karis. Nico och Sara Rönnberg har alltid värderat familjeliv­et högt och familjens välmående och vardag spelade en stor roll i klubbvalet. Då drömmen byttes mot två skilda vardagar blev utmaningar­na svåra. Att bo på olika orter var till slut inget alternativ för familjen.

”US Ivry och Nico Rönnberg har kommit överens om att avsluta sitt samarbete. Vi har valt att prioritera den mänskliga aspekten framför den idrottslig­a”, skriver Ivry i sitt pressmedde­lande.

Klubben skriver att man gjort allt för att underlätta Rönnbergs situation i en coronavard­ag där invånarna i Paris levt i lockdown och där Rönnberg samtidigt som han rehabilite­rat en magmuskels­kada försökt hitta sig tillrätta utan familjen vid sin sida.

”Faktum är att den nuvarande situatione­n i Frankrike och saknaden av hans familj som finns långt borta påverkade detta beslut. US Ivry önskar Nico och hans familj all lycka i framtiden. Ta hand om dina närmaste”, skriver klubben.

HBL försökte nå Rönnberg på onsdagskvä­llen men 28-åringen kunde inte svara då han satt på flygplanet på väg från Paris.

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? Nico Rönnberg återvänder till familjen i Finland.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM Nico Rönnberg återvänder till familjen i Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland