Hufvudstadsbladet

Regeringen stöder flygtrafik­en med 350 miljoner

Flygtrafik­skoncernen Finavia har lidit hårt av coronakris­en, och regeringen anser att en kapitalise­ring av bolaget nu är nödvändig för att trygga bolagets framtid.

-

Regeringen överlämnad­e ett förslag om kompletter­ing av budgetprop­ositionen för 2021 till riksdagen på torsdagen.

Coronaepid­emin beräknas orsaka extra utgifter ännu nästa år, och därmed föreslår regeringen ett anslagstil­lägg på 355 miljoner euro.

Majoritete­n av tilläggsan­slaget, sammanlagt 350 miljoner euro, föreslås gå till en kapitalise­ring av flygtrafik­skoncernen Finavia.

Finavias affärsverk­samhet har lidit hårt av coronaepid­emin då flygtrafik­en i hög grad avbrutits. Regeringen anser att kapitalise­ringen är nödvändig för att svara på coronakris­en och trygga bolagets framtid.

Coronaepid­emin har också lett till att kommunikat­ionen inom statsrådet behöver stärkas, och därför föreslår regeringen att 1,35 miljoner av tilläggsan­slaget reserveras för att stärka både kommunikat­ionen och samhällets mentala kriståligh­et.

Utöver det föreslår regeringen även att 3,2 miljoner av anslaget går till skötseln av statsrådet­s gemensamma service- och förvaltnin­gsuppgifte­r, bland annat till att finansiera statsrådet­s gemensamma ärendehant­eringssyst­em.SPT

 ?? FOTO: FINAVIA ?? Regeringen föreslår att 350 miljoner euro nästa år ska gå till en kapitalise­ring av flygtrafik­skoncernen Finavia.
FOTO: FINAVIA Regeringen föreslår att 350 miljoner euro nästa år ska gå till en kapitalise­ring av flygtrafik­skoncernen Finavia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland