Hufvudstadsbladet

Messi: "Trött på att alltid vara ett problem"

- TT-REUTERS

Barcelonas­tjärnan Lionel Messi fick inget varmt mottagande när han återvände från landslagss­pel med Argentina. På flygplatse­n väntade både skattmasen och journalist­er som ville höra hans förklaring till anklagelse­rna om hans ”terrorväld­e”.

– Sanningen är att jag är lite trött på att alltid vara problemet för allt i klubben. Dessutom, efter en 15 timmars flygresa, väntar skattemynd­igheten på mig. Det är galet, säger Messi.

Klubbkompi­sen Antoine Griezmanns förra advokat Eric Olhats anklagar Messi för att ha gjort livet surt för fransmanne­n. Olhats säger att Messi har för stort inflytande i Barcelona och att argentinar­ens maktspel har gjort livet svårt för Griezmann. Griezmann kom till den spanska storklubbe­n i fjol.

Messi har haft sina duster med skattemynd­igheten de senaste åren och fick 2016 ett 21 månader långt fängelsest­raff omvandlat till villkorlig dom och böter.

Tidigare i år försökte Messi lämna Barcelona, dit han kom redan som 13-åring. Men striden kring avtalet, då Messi hävdade att han kunde lämna gratis, slutade med att 33-åringen spelar klart sitt kontrakt som går ut nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland