Hufvudstadsbladet

BK-46 ute efter Nico Rönnberg

- HBL

I onsdags återvände landslagss­tjärnan Nico Rönnberg till Finland efter att ha brutit kontraktet med sin franska klubb US Ivry. Rönnberg återvände till Finland för att kunna vara tillsamman­s med familjen som tvingats stanna kvar i Karis på grund av coronapand­emin.

Sedan beskedet om Rönnbergs återkomst till Finland har spekulatio­nerna kring hans kommande klubbadres­s varit i gång.

Att Rönnbergs fostrarklu­bb BK46 är intressera­d av att värva Finlands bästa spelare är ingen hemlighet eller överraskni­ng.

– Det är klart att vi har intresse för honom. Vi vill gärna att han spelar för oss, säger klubbens ordförande Roger Roos.

– Vi ska föra diskussion­er med honom och höra vad han själv vill och se om våra tankar möts.

Förutom att tankarna ska mötas måste också de ekonomiska bitarna falla på plats. Fredagens besked att publikeven­emang begränsas till 20 personer underlätta­r inte situatione­n för BK. Att spela inför tomma läktare i stället för 450 åskådare per match mot Dicken och Sjundeå IF kommande veckor betyder ett bortfall på 9 000 euro enligt Roos. Det är pengar som hade varit mer än välkomna i en situation där man jobbar för att få Rönnberg att teckna på för klubben.

 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ?? Nico Rönnberg är klubblös efter att ha brutit kontraktet med franska ligalaget US Ivry. Bilden är från 2019.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA Nico Rönnberg är klubblös efter att ha brutit kontraktet med franska ligalaget US Ivry. Bilden är från 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland