Hufvudstadsbladet

Ny storseger för HIFK

- HBL

HIFK:s damer tog sin tredje seger i följd då laget slog Team Kuortane i Helsingfor­s med klara 6–1 – en snygg fortsättni­ng på 5–0-segern över Sport i lagets förra match.

Gästande Kuortane fick en ypperlig start i Malms ishall då Sofianna Sundelin gjorde 0–1 två och en halv minut in i matchen. HIFK svarade genom att kvittera en knapp halv minut senare. Johanna Kemppainen stod för fullträffe­n.

Och i andra perioden satte HIFK gasen i botten. Bara 27 sekunder hade spelats då Karoliina Rantamäki gav HIFK ledningen. Tolv minuter senare stod matchen redan 5–1 efter mål av Michaela Pejzlova, Petra Lamminaho och Emmanuelle Passard. I tredje perioden spikade Miressa Mäkelä slutsiffro­rna.

I dag ställs HIFK för ett tufft test då topplaget KalPa kommer på besök. Seriefinal­en mellan Kiekko-Espoo och KalPa spelades i går kväll. Matchen var inte slut då den här upplagan av HBL skickades till tryckeriet.