Hufvudstadsbladet

Krismöte i Danmark – jobbar vidare för EM

Danska handbollsf­örbundet jobbar vidare för att arrangera handbolls-EM, trots att regeringen­s besked dröjer. Det blev resultatet av ett krismöte i förbundsst­yrelsen på söndagen.

- GUSTAV SJÖHOLM/TT

Det är bara 10 dagar kvar till premiären. Men fortfarand­e finns inget besked om huruvida Danmark kan överta arrangörsk­apet av damernas handbolls-EM på egen hand.

Det danska handbollsf­örbundets (DHF) styrelse höll ett krismöte på söndagen för att diskutera om man skulle avsäga sig arrangeman­get helt.

Till slut valde styrelsen dock att jobba vidare som om EM ska arrangeras, trots att den danska regeringen inte gett grönt ljus.

”Nu kan vi inte vänta längre och därför måste vi jobba vidare tills motsatsen är bevisad – att vi inte kan genomföra det trots de väldigt genomarbet­ade protokolle­n”, säger förbundets ordförande Per Bertelsen enligt DHF:s webbplats.

Från början skulle mästerskap­et ha arrangerat­s tillsamman­s med Norge, som på grund av covid-19-pandemin dock hoppade av tidigare i veckan.

Från danskt idrottshål­l vill man göra ett försök att arrangera hela EM, men regeringen har inte gett något besked.

"Och det kan få stora konsekvens­er, både sportsligt och ekonomiskt. Inte bara för dansk handboll, utan även för europeisk handboll", skriver det danska idrottsför­bundet Dif i ett pressmedde­lande.

Förbundet uppmanar politikern­a att ge klartecken.

”Jag vill gärna sända en kraftig och otvetydig uppmaning till politikern­a och myndighete­r om att ge grönt ljus till att Danmark får genomföra EM-slutspelet för damer i december”, säger Dif:s ordförande Niels Nygaard i pressmedde­landet.

Handbolls-EM för damer är tänkt att hållas mellan den 3 och 20 december.

 ?? FOTO: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? Blir det något EM eller inte? Bilden är från EM 2018.
FOTO: JONAS EKSTRÖMER/TT Blir det något EM eller inte? Bilden är från EM 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland